Informasjon til turneringsarrang������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������rer
 

Norske Tennisveteraner
Nedre Hn terrasse 3
1384  Asker
Sekretr: Elin Nilssen
E-post: elin@norsketennisveteraner.no
 

NTF TOURNAMENT SOFTWARE

 

MEDLEMSREGISTER 

TERMINLISTEN

22.-23. jan Double, Drøbak
10.-15. mars : NM inne 2022, OTA
17. sep-1. okt : Mallorca 2022
 
Informasjon til turneringsarrang������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������rer
Ropport fra 70+ VM 2016 i Umag

 

70+ laget besto av Karl Erik Hagen, Kjell Skau og Lars Jahnsen i omvendt rekkefølge.21.09.2016
 

 

 VM begynner med kapteinenes møte, omtalt som captens meeting. Her foregår de første viktige  trefningene. En kamp om å være blant de beste før de innledende kamper settes i gang. En timelang diskusjon omkring seeding og hvorfor nettopp vårt land skal seedes blant de seks beste av atten deltagende land. Norge ble vurdert å være blant de atten. Ikke de seks. Det var til å leve med. Det norske laget er sterkt rent sosialt. Når det gjelder spill ikke blant de beste. For oss var det sosiale viktig, men det gir ikke poeng for seeding – dessverre.

Etter kampen om en plass blant de beste, kom trekningen. Det er et høydepunkt. Spenningen var stor. Hvem ville i år havne i dødens gruppe, gruppen hvor det laget som burde vært seedet, men ikke ble det, også befant seg. Vi kom dit. Us, Sveits og Norge i samme gruppe. En vanskelig, men også spennende gruppe. Det kan være vel så bra å tape for de aller beste som å spille nesten jevnt med det dårligste.

Det ble få games, men mange flotte enkeltballer fra Kjell i åpningskampen mot Us. Kjell har en forehand som når den først sitter, vekker internasjonal respekt. Lars fulgte opp med å ta et game mot neste motstander, og i doublen med Karl Erik og Lars mot kanskje verdens beste doublepar, ble det ikke mindre en tre games.  Den dagen gikk vi tidlig til sengs vel fornøyde og klare for neste toppnasjon, Sveits.

Karl Erik åpnet dagen med en lett frokost, deretter oppvarming og så selve kampen. Karl Erik er en sikkerhetsspiller, men her møtte han sin overmann. Det er ikke lett å ta games mot en som ikke slår feil i kombinasjon med høyt tempo og med spill fra side til side. Karl Erik kom mer enn hederlig ut av det. Han løper best sideveis og leser spillet godt. Han sto for en flott prestasjon mot en av Sveits sine beste spillere.

Neste mann ut var Lars og motstander av de fleste vurdert som turneringens  nummer en. Lars vant trekningen og valgte å ta i mot. Det ble brake i første og Lars ledet mot verdens beste 70-åring. Man kan miste bakkekontakt av mindre. I neste game ble det jevnt og på ny gameball til Lars. Det lå an til to null. Men den skal vinnes og snart var det ett game hver. Slik fortsatte det til tre mot tre og gameball for Lars til a fire. Det hele var litt uvirkelig, men så tok virkeligheten over og det ble 6-3 6-1. I den etterfølgende double var Kjell og Karl Erik sjanseløse. Men igjen mange flotte baller uten uttelling i mange games. Det ble med det ene, men det var også flott.

Etter kampen ble vi invitert til  øl på terrassen hvor det også ble avslørt at våre nye venner fra Sveits kjente både Fedrer og Stan the man. Ja de hadde faktisk trent med begge to! Her har vi mye å lære.

Så var det å innstille seg mot et sluttspill mot de som i likhet med oss, ble sist i sin gruppe. Igjen tidlig til sengs, for nå ventet Sverige med de siste års europamester i klasse 65+ på laget. Det ble tap i spill, men seier i vennskap. Svenskene fornøyd over ikke å bli sist, og vi fornøyd med å få spille mot verdens beste 70-åringer. Vi ble ikke verdensmestere, men det var heller ikke planen.

 

Takk for innsatsen

Lars, kaptein
 

© 2021 Norske Tennisveteraner    Nedre Hn terrasse 3, 1384  Asker    Sekretr: Elin Nilssen    E-post: elin@norsketennisveteraner.no

Personvernerklring