Informasjon til turneringsarrang������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������rer
 

Norske Tennisveteraner
Nedre Hn terrasse 3
1384  Asker
Sekretr: Elin Nilssen
E-post: elin@norsketennisveteraner.no
 

NTF TOURNAMENT SOFTWARE

 

MEDLEMSREGISTER 

TERMINLISTEN

3.-5. des NTV-Cup, Nordstrand
22.-23. jan Double, Drøbak
10.-15. mars : NM inne 2022, OTA
17. sep-1. okt : Mallorca 2022
 
Informasjon til turneringsarrang������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������rer
VM for lag i Tyrkia

Vi hadde fem lag som deltok på VM for lag i Tyrkia denne uken. Her følger rapport fra laglederen Lars Jahnsen.

16.10.2011
 

VM FOR LAG I TYRKIA

Årets verdensmesterskap for landslag gikk i år som i fjor i Tyrkia. Norge stilte med deltakere i fem klasser, alle med ambisjoner om å gå til topps på den ene eller andre måten.

Her var tjueåtte nasjoner samlet, de fleste deltakere åpnet nye bekjentskap. Mesterskapet var for spillere mellom seksti og åttifem og det var ikke de eldste som markerte seg minst på banene og til fest. Vennlighet og åpenhet mennesker og nasjoner i mellom preget dette travle tennislivet mellom kampene og de mange måltidene.

I år var det grunn til å forvente særlig gode resultater fra 65+ på herresiden. Laget besto av Torulf, Trond og Kjell. De vant ikke sin klasse, det hadde vært å sette forventningene litt høyt, men med Torulf på første plass og Kjell og Trond på de neste, er laget sterkt. Torulf og Trond har et spill som kan ligne. Begge slicer, driver og spiller de vakreste stoppballer når motstanderen minst venter det. Torulf gjør det i en form for anonym stillhet, men Trond tar plass med sine mange løp og overraskende bevegelser. To både dyktige og interessante spillere. Tredjemann Kjell spiller sitt kjente spill fra side til side uten altfor mange feil, og som også har brakt han opp i toppen av den internasjonale ranking. Det var små marginer som gjorde at de ikke nådde opp i toppen.

Små marginer var det også for damene i 70+. Kristin og Marit utfordret ikke bare verdenseliten, men også seg selv når de bare to stykker stilte opp i verdens hardeste turnering. Det så da også skummelt ut når Kristin måtte spille to singler og to doubler samme dag og første singelkamp strakte seg ut over tre jevne sett. Men de begge er spreke og godt trenet. De sto løpet gjennom med glimrende resultat og er to spillere som tydelig markerer seg i det internasjonale tennismiljø.

Damer 65+ er med Bjørg, Inger og Nelly en godt sammensveiset jentegjeng med ambisjoner om flott spill og sosial hygge. Nok en gang viste de at de mestrer begge deler.

Herrer 75+ stilte med et solid lag denne gang med Ivar,  årets norgesmester som nummer en, Pål en mangeårig ringrev, spesielt i Nordisk sammenheng, og Arne som alltid temmelig uredd går til verks med drivende forhands og kraftige server. Det måtte nesten bli resultater. Det ble det også på tross av matforgiftning og lett feber hos Pål. Da var det godt å ha Ivar som seigt dro inn den ene kampen etter den andre.

Herrer 60+ stilte med Jan Fredrik, Sigbjørn og meg selv. Vi var på forhånd ikke favoritter, verken totalt eller i egen gruppe hvor vi trakk US og Sveits. Det fine med et VM er at jo sterkere motstanderne er, desto morsommere er det å spille. Da handler det kun om å gi alt, ingen ting å tape, bare alt å vinne. Nå ble det riktignok mest tap for oss, men som vi var enige om, det var ikke vår skyld, det var de andre som var veldig gode. Når det er sagt så viste Jan Fredrik seg frem som en spiller på høyt internasjonalt nivå med både forehand og backhand driver selv toppspillere fra både Sveits, Romania og Polen bare måtte se langt etter. Sigbjørn kommer fra Gjøvik, en by med lange tradisjoner med veterantennis på internasjonalt nivå. Sigbjørn deltok for første gang, han var troppens førstereisgutt, men vi skal nok få høre mer fra den kanten etter som årene går. For en Gjøviker gir seg aldri.

De enkelte resultater kan sees på ITF sin hjemmeside:
http://beta.itftennis.com/seniors/news/articles/latest-from-super-seniors-world-team-championships.aspx

Lars Jahnsen
 

© 2021 Norske Tennisveteraner    Nedre Hn terrasse 3, 1384  Asker    Sekretr: Elin Nilssen    E-post: elin@norsketennisveteraner.no

Personvernerklring