Fotoalbum
 

Norske Tennisveteraner
Nedre Høn terrasse 3
1384  Asker
Sekretær: Elin Nilssen
E-post: elin@norsketennisveteraner.no
 

NTF TOURNAMENT SOFTWARE

 

MEDLEMSREGISTER 

TERMINLISTEN

2.-3. okt
Doubleturnering i Drøbak
10.-15. okt
VM for lag for SuperSeniors, Mallorca
15.-17. okt VBTK, double
22.-24. okt
LST HøstCup, Stavern
29. okt-2. nov NM inne OTA
5.-7. nov
Nordisk Mesterskap, SALK Stockholm
12.-14. nov Hemingdoublen
17.-21. nov Arktisk Lys, Tromsø
3.-5. des NTV-Cup, Nordstrand
 
Fotoalbum
Rapporter fra VM


Her har vi samlet rapportene vi har fått fra lagene som deltok i VM for 35-55 i Florida 21.-26. april.

 


22.04.2014
 

Det er tidlig morgen i Boca Raton i Florida, og det er noen timer til vi skal i gang med vår første kamp. Det er mot Frankrike som er seedet nr 2 i vår klasse. Ellers er Argentina og Estonia i vår gruppe. I går var det formell åpningsseremoni med flott servering og med alle lagene i landslagsdrakter, se bilde av de norske. Alle kampene foregår i forskjellige country-klubber, som har en standard vi ikke er i nærheten av i Norge. Litt synd at de norske lagene spiller på forskjellige steder, slik at vi ikke får heiet på hverandre. Men nå gleder vi oss bare til å komme i gang.

Hilsen damer 50+ (Sissel, Monica og Anne).

 --------------------------------------------------------------------------------------

Det ble en veldig god start-dag for våre lag i VM. 

Herrer 50-spillerne Trond Westbye og Gisle Jentoft tok en suveren seier over Kroatia i gårsdagens VM-kamp i Florida. Her er detaljer: 

Norge – Kroatia: 3-0
Trond vant 6/1 6/1 over Ivan Ilicic
Gisle vant 6/4 6/2 over Janko Brac
Trod/Gisle vant double 6/4 4/6 7/6 over Brac og Zlatko Blagai

Begge spilte stødig i singlekampene og vant greit i 2 sett. Doublekampen ble svært jevn, men gutta dro i land seieren 7/3 i tie-break i avgjørende. Tirsdag er det hviledag før de spiller mot Frankrike som er toppseedet på onsdag.

Her er rapport fra Bent Ove Pedersen, Jørgen Lindeman og Henrik Baumann i Herrer 45: The Canadiens took a hell of a beating - norsk seier i åpningskampen!
Jørgen spiller en nærmest feilfri 2 single og vinner 6-3, 6-1. Bentis imponerer alle med en blendene forestilling mot en temposterk og hardtslående canader, og vinner 6-2,6-2. Doublekampen taper Henrik og Jørgen mot et stødig par, men med seieren vel havn betyr det intet. I morgen venter en tøff match mot 4. seedet Nederland og vi skal gi full gass fra første ball! 


Damer 50 med Monica Blix, Anne Holta og Sissel Lie tapte 0-3 for et veldig godt og 2. seedet lag fra Frankrike, men kommer sterkere tilbake.

-------------------------------------------

Rapport fra Henrik Baumann fra gårsdagens VM-kamp i Florida i H45; Norge-Nederland med Bent Ove Pedersen og Jørgen Lindeman på banen:

Thriller endte med surt tap!
Jørgen tapte i to jevne sett mot en stødig hollender - kun få poeng skilte i en kamp med høy kvalitet fra første ball. Etter en noe treg start vinner Bent Ove sin single greit i to sett. Doublen blir avgjørende. Jørgen og Bent Ove tar oppdraget og gir jernet fra start. Hollenderne stiller med en meget god ekvipasje og spillet er av høy klasse. Til tross for coaching i verdensklasse fra hele den norske benken har vi marginene mot oss og taper 6-4, 7-5. Irriterende å være så nære å slå ut en av favorittene. Nå venter hviledag i morgen og plasseringspill om plassene 9-16 fra torsdag og utover.

------------------------------------------

Rapport fra D50 fra Florida med Monica Blix, Anne Holta og Sissel Lie: 
Etter å ha tapt 3-0 mot Frankrike og Argentina fikk vi i går vår første kampseier mot Estland. Monica slo Kaie Uelper 6-0, 7-5 etter solid spill. Sissel spilte også bra i sin single mot en meget vanskelig spiller, men tapte 6-2, 6-3. Doublen ble derfor avgjørende. Anne og Monica var godt med i kampen, men tapte likevel 6-3, 6-0. Vi spiller midt på dagen og det har vært svært varmt, opptil ca 28 grader. I dag møter vi Irland, som Norge hadde et hederlig resultat mot i fjor.

I går var det flott bankett på Boca West Country Club med over 600 spillere. Veldig morsomt å møte så mange andre nasjoner og se mye god tennis.

-------------------------------------------

Norge-Tyskland H50 med Gisle Jentoft og Trond Westbye:

I første runde i plasseringsspillet om 9-16 plass trakk vi Tyskland, som helt klart var det tøffeste laget vi kunne møte. 

Trond spilte en relativt bra match, som etter over en og en halv times spille endte med 6/2 6/0 seier til Udo Betz. Sifrene gir definitivt ikke et korrekt bilde av spillet i matchen, og Trond spilte i store deler av kampen helt jevnt med tyskeren. 

Gisle møtte Stefan Fasthoff og sistnevnte vant 6/0 6/1. I denne kampen gir sifrene dessverre et helt korrekt bilde av kampen.

I double stilte Tyskland med to friske og uthvilte spillere - Stefan Heckmanns/Bernd Richardt - som relativt raskt banket den norske duoen 6/0 6/0. Det er liten tvil om at det må trenes mer på double og at det er en stor fordel å være litt flere spillere på laget. 

I morgen møter vi Tyrkia og det sier seg selv at vi er veldig sultne på en seier nå!

-----------------------------------------

Rapport fra Gisle Jentoft fra gårsdagens VM-kamp i Florida i H50; Norge-Frankrike med Trond Westbye og ham selv på banen: 

Trond og jeg hadde på forhånd gjort en grundig analyse av våre motstandere og vi var definitivt klare for å gjøre dette til en vanskelig dag for Frankrike. At de har imponerende resultater fra før, både i VM lag og individuelt, lot vi oss ikke imponere av. Vi syntes jo selv vi er temmelig gode. 

Først ut var Trond mot Arnaud Deleval. Etter 6/0 i første sett var det vanskelig å ikke innrømme at franskmannen imponerte stort. Han spilte svært offensivt og i tillegg uten å gjøre en eneste feil. Han var faktisk irriterende god. Første game i annet sett tok Trond frem storspillet, brøt franskmannen og tok ledelsen 1-0. På sidebyttet var vi enige om at Arnaud må ha spilt over seg i første sett og at kampen nå ville bli vesentlig jevnere. 6 game senere måtte vi dessverre fastslå at Frankrike ledet 1-0. Trond leverte mye god tennis og fightet på hver eneste ball, men det var likevel ikke mulig å gjøre noe med monsieur Deleval. 

I min single stod Alain Moracchini på den andre siden. En annen spillestil, ikke så agressivt og etter å ha servet i land 1-0 ledelse kom igjen optimismen frem i det norske laget under en kort coaching på sidebytte. Dessverre viste det seg også her at franskmannen hadde vesentlig mer på lager og første sett endte 1/6, riktignok med et par jevnt games. Det var heller ingen tvil i annet sett og franskmannen tok relativt raskt ledelsen 5-0. På dette tidspunktet tok nok Alain seieren litt for gitt, og vips så var stillingen 5-2 og jeg hadde 40-15 i egen serve. Med ett bestemte Alain seg for at nok er nok, og avgjorde det hele 6/1 6/2.

Vi var begge enige om at det hadde vært blytungt å spille mot disse gutta i single, og håpet at det skulle bli noe jevnere i double. Frankrike stilte selvsagt med to nye spillere - Hervé Bardot og Franck Hervy. Etter kun et par poeng opplevde vi at dette ville bli ennå vanskeligere enn i singlene… Uansett hva vi forsøkte og hvor godt vi spilte, kom ballen ennå raskere tilbake – og som regel til et sted innenfor linjene hvor verken Trond eller jeg befant oss. Det endte med tap 6/1 6/0. I gamet vi vant servet Trond rett og slett som en gud!

Det er selvsagt tungt å innrømme, men Frankrikes 50+ lag var mange hakk bedre enn oss. I morgen starter plasseringsspillet og vi konkurrerer om plass 9-16 av totalt 26 lag. I skrivende stund vet vi ikke hvem vi møter, men optimismen og troen på en ny seier er helt klart tilbake!

Hilsen Gisle

-------------------------------------------

Rapport fra VM-kampene til D50 med Monica Blix, Anne Holta og Sissel Lie:
I går spilte vi mot Irland. Det var 28 grader i skyggen og egentlig altfor varmt for tennis. Vi starter hver dag kl 11.30, slik at klubb-medlemmene kan få spilt på morgenen. Monica taklet varmen og en spiller som underskrudde alle baller, dårlig. Hun tapte 6-1, 6-1. Sissel startet meget bra og tok første sett 6-4, hun tapte et jevnt 2. sett 6-3, men så ble Irland for sterk og 3. sett ble 6-0. I doublen med Anne og Monica ble det også en god start, men det ble tap 7-5, 6-1. Vi føler vi var godt med i kampene, men manglende rutine og kanskje trening, gjør at vi ikke når helt opp. I dag er det vår siste mulighet mot Tyrkia.

----------------------------------------------

De sterke prestasjonene i VM for H45-laget med Bent Ove Pedersen, Jørgen Lindeman og Henrik Baumann fortsetter.

Norge spilte i dag mot Sveits. Sveits sitt lag består av høyt rankede spillere, som i går var svært nære på å slå ut Tyskland.Jørgen spiller en meget god kamp og vinner 6-3, 6-4. Bent Ove har full kontroll mot Sveits sin ankermann og vinner med samme sifre. I den påfølgende betydningsløse doublen taper Henrik og Jørgen i tre sett. I morgen venter Costa Rica og vi gleder oss til å gi alt for en ny seier.

---------------------------------------------

Her kommer nest siste kamprapport fra Fred Perry Cup M50 i VM med Gisle Jentoft og Trond Westbye.

Dagens motstander var Tyrkia og det handlet om kvalifisering til å spille om 13 eller 14 plass i turneringen (med totalt 26 lag). Vi var åpenbart superklare for en seier etter to nederlag på rad mot hhv Frankrike og Tyskland.

Trond startet mot en tyrker med det klingende navnet Muharrem Atac. Etternavnet stod definitivt ikke spesielt godt til spillestilen. Den godeste Mr. Atac hadde vel totalt 4 slag med toppspinn, og resten var blytunge slicer og ca 95 skarpe drop-shots, som med unntak av 5 ble elegant løpt opp av Trond. Med godt over 30 grader og stekende sol utviklet kampen seg til en utholdenhetsprøve. Etter litt over 2 timers spill gikk Trond av med seieren 6/3 3/6 6/2. 

Neste single startet utrolig bra. Jeg storspilte og tok raskt ledelsen 5-0, men på dette tidspunktet spilte tyrkeren Levent Turan seg svært lite elegant inn i kampen. Det som var lite elegant var at hans favorittslag var såkalt ”moon balls” som gikk mellom 10 og 15 meter over nettet og landet 2 cm innenfor grunnlinjen. Det burde helt klart vært forbudt å spille på denne måten. Irritasjonen steg, men ved et mirakel vant jeg første sett 7/5. Etter dette utviklet denne kampen seg til en gigantisk mental prøvelse som tyrkeren ble den soleklare vinner av. Resultatet ble 5/7 6/2 6/1 til Tyrkia og det var klart for en avgjørende double. 

Etter en pause med besøk på det lokale mentalsykehuset var vi klare for double. Tyrkerne hentet frem en ny spiller – Mehmet K Gurbuz - med friske ben, pluss den vanvittig irriterende Levent Turan. Fra første ball hadde vi bestemt oss for å ta initiativet og det endte med en relativt klar seier til Norge med sifrene 6/4 6/2. Deilig med seier!!!!

Vi er nå klare for morgendagens kamp mot Sveits. Disse gutta spiller heldigvis det vi kaller ”skikkelig tennis” og vi gleder oss til å fighte for en nye seier. 

Gisle Jentoft

--------------------------------------------

Sluttrapport VM H45:
Etter et knepent tap mot Costa Rica på fredag (tapte avgjørende double i 3 sett), var det et revansjesugent, men ganske utslitt, norsk lag som møtte Latvia i kamp om 11-plassen på lørdag. Med seier i den avgjørende double halte de norske gutta det i land, og med det var VM sluttspilt. Å bli 11 av 24 lag og vinne 3 av 5 kamper er laget godt fornøyd med. Våre to tap var med minst mulig margin og kom begge i avgjørende doublekamper. Med få unntak stiller alle nasjoner med 4 spillere, og setter "friske bein" inn i doublen. Vi skulle gjerne hatt med en mann til - say no more!

VM i Florida ble en kjempeopplevelse både sportslig og sosialt og ga mersmak. Vi takker for at vi ble gitt anledning til å representere norsk tennis i et godt arrangert VM i fantastiske rammer.

Sportslig hilsen
Bentis, Jørgen og Henrik

----------------------------------------------

Damelaget med Sissel Lie, Monica Blix og Anne Holta som deltok i 50+ i VM som gikk i Florida nylig, har nå oppsummert mesterskapet for sitt lag. 

Noen dager har gått etter returen fra VM i Florida, en tur som har gitt oss mange gode minner og mange gode tennisopplevelser.

Vi møtte mange gode nasjoner i de innledende rundene. Vi møtte Frankrike i første kamp, som senere slo USA i finalen.

Vi gjorte en god figur som tennisspiller. Resten av landene opplevde oss som et lag med god lagånd, sammensveiset og med god tenniskultur.

Varmen ble en utfordring. Vi forberedte oss så godt vi kunne, men innså av og til at flere kampene nok ville ha gitt oss et annet resultat under andre værforhold. Men god læring for oss.

Beklageligvis tapte vi også de siste kampene, men opplevelsen under VM gir oss håp om at vi vil kunne forbedre oss resultatmessig.

Det er verd å nevne at både Monica og Sissel ville hatt mulighet til å stille i damer 55+.

Vi har alle hatt en fantastisk opplevelse, og vil takke Norske Tennisveteraner for at vi har fått denne muligheten.

Anne/Monica /Sissel 

 

© 2021 Norske Tennisveteraner    Nedre Høn terrasse 3, 1384  Asker    Sekretær: Elin Nilssen    E-post: elin@norsketennisveteraner.no

Personvernerklæring