Fotoalbum
 

Norske Tennisveteraner
Nedre Høn terrasse 3
1384  Asker
Sekretær: Elin Nilssen
E-post: elin@norsketennisveteraner.no
 

NTF TOURNAMENT SOFTWARE

 

MEDLEMSREGISTER 

TERMINLISTEN

2.-3. okt
Doubleturnering i Drøbak
10.-15. okt
VM for lag for SuperSeniors, Mallorca
15.-17. okt VBTK, double
22.-24. okt
LST HøstCup, Stavern
29. okt-2. nov NM inne OTA
5.-7. nov
Nordisk Mesterskap, SALK Stockholm
12.-14. nov Hemingdoublen
17.-21. nov Arktisk Lys, Tromsø
3.-5. des NTV-Cup, Nordstrand
 
Fotoalbum
VM for lag starter søndag

VM for lag for klassene 35-55 år starter i Palm Beach Gardens & Boca Raton, Florida, USA med Captains meeting og åpningsseremoni søndag 20. april. 

 


19.04.2014
 

Av Line Alfheim


VM for lag 2014

Mandag 21. april går startskuddet for en av de største turneringene i veteransirkuset. VM for lag for yngre klasser går denne gangen av stabelen i USA. Nærmere bestemt i Palm Beach Gardens og Boca Raton i Florida. Norge stiller med lag i klassene Herrer 45, Herrer 50 og Damer 50.

VM for lag har en lang tradisjon, og den første turneringen ble spilt så tidlig som i 1958. Dette ble en suksess, og har i årene etter vokst seg stor og dekker nå alle veteranklasser for både damer og herrer. ITF valgte etter hvert å dele arrangementet inn i to separate turneringer. En for de yngre aldersklassene mellom 35-55, og en for SuperSeniors i aldersklassene 60-80. VM for de eldste klassene blir arrangert senere i år.

Turneringen er en skikkelig utfordring for deltakerne. Det går tre kamper hver dag i hver klasse, to singler og en double. Så det gjelder å være i fysisk god form i tillegg til god tennisform. Turneringsformen er Round Robin i de innledende rundene, etterfulgt av utslagsmetoden for å kåre en vinner i hver klasse.

Her er en presentasjon av den norske troppen:

Damer 50-klassen:

Monica Blix:
Monica spiller til daglig for Nordstrand Tennisklubb. Hun topper rankingen i sin singelklasse, og kom til finalen i årets NM innendørs. Monica er en svært erfaren og dyktig turneringsspiller. Hun har spilt mange internasjonale turneringer for Norge, og er kaptein for laget under VM.

Anne Fløttre Holta:
Anne spiller for Stabæk Tennisklubb, og har slått godt fra seg i både singel og double de siste årene. Både i veteranturneringer innenlands, men også med flagget på brystet. Hun har mye rutine og erfaring som landslagsspiller i både Nordisk Mesterskap og i VM-sammenheng.

Sissel Lie:
Sissel spiller for Asker tennisklubb, og ble Norgesmester innendørs nå i mars. Hun har tidligere spilt på elitenivå, og har trent jevnt i alle år. Sissel deltok også i fjorårets VM i Tyrkia. 


Herrer 45-klassen

Bent Ove Pedersen: 
Bent Ove Pedersen spiller for Holmen Tennisklubb. Pedersen er tidligere profesjonell ATP-spiller, og var helt oppe på 366. plass på rankingen. Etter å ha kvalifisert seg for US Open, gikk Bent-Ove helt til kvartfinale i Grand Slam-turneringen. Dette var starten på en lang og god karriere, og på det beste var han rangert som den 78. beste doublespilleren i verden. Han holder fremdeles et svært høyt nivå på banen, og det blir spennende å følge han under VM.

Jørgen Lindeman: 
Jørgen spiller for Holmenkollen Tennisklubb. Lindeman holder et meget høyt nivå på tennisbanen, og ble norgesmester i både single, double og mixed i årets NM innendørs. Han er også regjerende norgesmester utendørs i både single og double. Jørgen har internasjonal erfaring, og spilte for Norge i Nordisk Mesterskap i København i fjor.

Henrik Baumann:
Henrik Baumann spiller også for Holmenkollen Tennisklubb. Han er sammen med makker Jørgen Lindeman regjerende norgesmester i double både innen- og utendørs. Baumann er en erfaren spiller, og var med i Nordisk Mesterskap for veteraner i København.

 

Herrer 50-klassen

Gisle Jentoft:
Gisle spiller for Heming Tennis, og er regjerende norgesmester utendørs i 50-klassen. Gisle har lang fartstid som spiller på toppnivå i Norge, og har flere NM-titler i bagasjen. Jentoft er kaptein for laget i årets VM.

Trond Erik Westbye:
Trond spiller til daglig for Furuset Tennisklubb. Westbye er en svært aktiv turneringsspiller på et høyt nivå. I årets NM innendørs kom han til finalen i både single og double, i double med makker Gisle Jentoft. Trond har mye internasjonal erfaring, og var med i VM for lag i Tyrkia i 2013.

Vi er stolte av lagene vi sender til Florida, og ønsker alle våre norske deltakere lykke til. Og regner med at alle får tøff, men inspirerende matching.


(Klikk på et bilde for en større versjon)

Monica Blix

Anne Fløttre Holta

Sissel Lie

Bent Ove Pedersen

Jørgen Lindeman

Henrik Baumann

Gisle Jentoft

Trond Erik Westbye
 

© 2021 Norske Tennisveteraner    Nedre Høn terrasse 3, 1384  Asker    Sekretær: Elin Nilssen    E-post: elin@norsketennisveteraner.no

Personvernerklæring