Fotoalbum
 

Norske Tennisveteraner
Nedre Høn terrasse 3
1384  Asker
Sekretær: Elin Nilssen
E-post: elin@norsketennisveteraner.no
 

NTF TOURNAMENT SOFTWARE

 

MEDLEMSREGISTER 

TERMINLISTEN

2.-3. okt
Doubleturnering i Drøbak
10.-15. okt
VM for lag for SuperSeniors, Mallorca
15.-17. okt VBTK, double
22.-24. okt
LST HøstCup, Stavern
29. okt-2. nov NM inne OTA
5.-7. nov
Nordisk Mesterskap, SALK Stockholm
12.-14. nov Hemingdoublen
17.-21. nov Arktisk Lys, Tromsø
3.-5. des NTV-Cup, Nordstrand
 
Fotoalbum
3 spente menn... reisebrev fra Litauen

Det var 3 spente menn (les gutter) som møttes på Gardermoen torsdags morgen for å reise til Litauen for å spille Vilnius cup 2011 for veteraner.  Ingen hadde noe kjennskap til nivået eller landet, men så frem til å spille tennis og oppleve en ny kultur.08.02.2011
 

Grunnen til Vilnius var enkel- spennende og økonomisk fordelaktig. Norwegian direkte til 299 en vei+180kr per natt på hotellet med frokost….slike priser er vanskelig å konkurrere med.

Vel fremme i vilnius hadde vi 2,5 timer til kamp, så det var bare å kaste seg i en taxi- at han tok 3 ganger normalpris for oss uvitende turister får vi smile av nå i etterkant.  På vei til www.sebarena.lt  var det lett å se at dette er gamle Russland/øst-Europa med blokker fra 50-tallet som aldri har vært vedlikeholdt, og en annen levestandard enn vi er vant til.

Vi var nok skeptiske til hvordan anlegget og hotellet så ut, men det hadde jo sett fint ut på internett……etter en 10-minutters kjøring var vi plutselig i stor kontrast til omgivelsene i utkanten av Vilnius sentrum foran en splitter ny (2år gammel) bygning som var SEBarena. Kort fortalt er det noe av det råeste Tenniskomplekset vi har sett. 15 innendørsbaner, tribuner på 2 plan, restaurant, spa, treningssenter, 3 proshopper, frisør, sportsmasasje etc i meget høy kvalitet, ja kunne vel ikke vært gjort noe særlig finere. 

Vi ble møtt av turneringsledelsen, fikk registrert oss og mottok spillerkort etc.  Det viste seg at hotellrommene lå i 2-6 etasje over banene. Dette var genialt da man kunne skifte på rommet og spasere ned til banene, eller slappe av etter en match etc. rommene var enkle, men nye og helt supre til 180kr.

De hadde kun herreklasser fra 35-65  men med fullt 32 tablå i de fleste klasser+ fullt 32 tablå i double og plasseringskamper for alle som var blitt slått ut- gikk det mot mye tennis for oss.

Det var fulle 3 setts kamper og alle hadde som itf regelverket sier 3 baller per bane- dette fungerte utmerket.

 Det var kun kort tid til Lapstun og Korseth skulle i aksjon i første kamp i herrer 35 klassen- dekket, hardcourt, var raskt men ikke av den ekstreme typen. Vi merket raskt at slicen biter godt, og var vanskelig å håndtere med timing etc. Begge vant komfortabelt i 2 set.  Da var det bare å lade batteriene frem til 2. runde kampen senere på kvelden.  før de kampene skulle Lende i aksjon i 45 klassen- han feide motstanderen av banen 60 60 så vi rakk ikke å heie for myeJ

2rundekampene ble en tøffere affære mot Litauisk motstand. korseth var ute å kjøre i 2 set men dro i land kampen 62 75. Lapstun møtte en meget god eks ishockeyproff i noe som skulle bli en rysare. Lapstun tapte første 46 men kjempet bittert på videre og klarte å hale i land 2 set 64. da var alle kampene i hallen ferdig for kvelden men de fortsatte med 3 settet utover ”natten”  Fysikken og stå på viljen gjorde sitt utslag og Lapstun dro i land sistesettet 62. Da var klokken 0030 ca og vi var skrubbsultne. Heldigvis hjalp en behjelpelig resepsjonist til med å bestille pizza fra byen som ble fortært lunken 0130- en lang dag med andre ord.

Neste morgen begynte med kvartfinale for Korseth mot seedet 8 fra Litauen- en keivhendt luring. Korseth slo seg vekk i første sett 36  men etter heiing fra tribunen samt legge om til slice på forehand og backhand vant han siste to set 62 61-  Lende møtte 1 seedet fra Litauen og vant kontrollert 64 64 hvor litauiske tilskuere stod og beundret kvaliteten i spillet hans. Lapstun møtte nok en ny seedet spiller og storpilte inn en 60 60 seier-imponerende!  Lapstun/korseth vant en meget svak double 63 75 på ettermiddagen og alle var egentlig utslitt etter så mye tennis på kort tid. Heldigvis hadde massasje hjulpet noe på såre muskler. Det var tid for players party på kvelden men utslitte og nye kamper på lørdagen ble et rolig restaurantbesøk på en Argentinsk gourmetrestaurant valgt. Prisnivået er jo meget lavt der sammenliknet med Norge, så man kan fint unne seg god mat og drikke-samt kjøpe inn tennisutstyr man trenger.

Lørdag 0900 skulle Lapstun og lende i gang med sine semifinaler. Lende startet svakt men hentet seg inn og kontrollerte inn til 2 matchballer i 3set (mot senere turneringsvinner) hvor han trakk seg på matchballen. Vi hadde bestilt fly hjem lørdag kveld 22.40 og fikk ikke flyttet finalen til lørdag ettermiddag. Lapstun kjempet tappert mot 2 seedet (senere turneringsvinner) fra Litauen men tapte 57 36.  Han hadde sine sjanser i første settet og da kunne kampen sett annerledes ut.  Korseth skulle møte 1 seedet fra Hviterussland- en erfaren luring som la Korseth ut på løpeturer i alle retninger på 16 04 sa kroppen stopp etter 2 dagers hardkjør ,så det var bare å kaste inn håndkledet for denne gang.

Etter mye frem og tilbake falt valget på litt sightseeing istedenfor double da vi uansett ikke kunne spille søndagen.  Lapstun vant kampen om 3 plassen på myntkast der- så spilles kampen her hjemme i Norge J

Vel hjemme sitter man igjen med en kjempetur, burde nok ta torsdag til tirsdag neste år, da man er garantert utrolig mye tennis uansett, hvis man vil ha litt sightseeing og.  Organiseringen var prikkfri- greit det var forsinkelser, men som referee sa hver dag: this is tennis you know J

Spillere fra Norge,Italia,HviteRussland,Estland og Russland + vertsnasjonen var representert og over hele linjen var alle meget hyggelige, sosiale og tennis interesserte. Vi I Norge kan være misunnelige på et slikt anlegg med ”alt”, men med slike priser er det fort billigere enn å spille i Norge.

Hvis formen holder blir det garantert ny tur neste år

Pagarbiai

Svenn Korseth jr
Ove Lende
Svein Are Lapstun


(Klikk på et bilde for en større versjon)
 

© 2021 Norske Tennisveteraner    Nedre Høn terrasse 3, 1384  Asker    Sekretær: Elin Nilssen    E-post: elin@norsketennisveteraner.no

Personvernerklæring