Fotoalbum
 

Norske Tennisveteraner
Nedre Høn terrasse 3
1384  Asker
Sekretær: Elin Nilssen
E-post: elin@norsketennisveteraner.no
 

NTF TOURNAMENT SOFTWARE

 

MEDLEMSREGISTER 

TERMINLISTEN

2.-3. okt
Doubleturnering i Drøbak
10.-15. okt
VM for lag for SuperSeniors, Mallorca
15.-17. okt VBTK, double
22.-24. okt
LST HøstCup, Stavern
29. okt-2. nov NM inne OTA
5.-7. nov
Nordisk Mesterskap, SALK Stockholm
12.-14. nov Hemingdoublen
17.-21. nov Arktisk Lys, Tromsø
3.-5. des NTV-Cup, Nordstrand
 
Fotoalbum
VM i Tyrkia - Herrelagene

Vi begynner nå å få inn rapporter og bilder fra deltagerne i VM som gikk i Tyrkia. Vi vil legge ut informasjon etter hvert. Her er rapport fra herrer H65 og 70-laget, og bilder fra alle lagene.  

26.10.2010
 

Litt om VM i Antalya

HERRER 65
Årets VM-lag i H65+ (Britannia cup) besto av Kjell Worren (kaptein), Jon Paldan og Lars Jahnsen. Trekningen var nådeløs; vi kom i en av de to firergruppene og motstanderne ble seedete Zimbabwe og Holland, dessuten Sverige som også opprinnelig var seedet. I dette sterke feltet leverte laget en hederlig innsats og flere jevne kamper, men måtte gi tapt for overmakten.Zimbabwe hadde bl.a. to storspillere som var høyt oppe på 1960- og -70-tallet: Hank Irvin og Roger Dowdeswell. De to kom til finalen i det individuelle VM-et uka etter.

Iver Helgaker, Jon Paldan, Jon Erik Ross og Kjell Worren deltok i det individuelle VM-et, både i single og double. Ross og Paldan måtte gi tapt i første runde, Helgaker i 2. mens Kjell Worren, seedet som nr 12 i turneringen, tapte for seedet nr 1 i lillekvarten. Worren ledet 4-0 i andre sett, men kunne ikke demme opp for sluttspurten til tyskeren P. Adrigan.

Herrer 70: rapport fra Sverre Worren:
Lagmesterskapet:
Norges tomannslag kom i en tøff gruppe med to seedede lag, Australia og Nederland, og Sveits. Vi var i perioder både slitne og støle av alle kampene vi spilte, men vi kom oss igjennom programmet med æren i behold. Riktignok fikk Per krampe i siste game i singelen mot Nederland (se foto), men han kom seg etter et par timers hvile og behandling og kunne gjennomføre doublen. Vi tapte for Australia og Nederland, men slo Sveits, Tyrkia og Sverige og endte som nr 11 av 17 lag. En flott lagturnering som Østerrike vant. 
Se alle enkeltresultatene her.

VM individuelt:
Lagmesterskapet hadde sine finaler på lørdag, men allerede på søndag var det individuelle V.M. i gang. De fleste fra lag-VM deltok og i tillegg ankom nye spillere for å delta. Blant deltagerne var bl.a. amerikaneren Russel Seymour (eks Sør-Afrika) som spilte Davis Cup på Madserud mot Finn Søhoel på femtitallet en gang. Finn spilte sitt livs kamp og vant matchen. Denne gangen vant Seymour alle sine kamper i 80+ bortsett fra den siste, finalen mot canadieren Lorne Maine, vinner av den store Monte Carlo-turneringen for rundt 55 år siden. Utrolig bra tennis av 80-åringene, og herved er myten om at gamle stjerner ikke deltar i veterantennisen, avlivet. (Mange eks Davis Cup spillere i andre klasser også).

Selv møtte jeg engelskmannen Clive Hutchins i første kamp. Seedet nr 9 og jeg kjempet på centercourten i nesten 3 timer i 30 varmegrader før jeg måtte gratulere motstanderen med seieren, 7/6-2/6-6/2. Det var nok et par baller i tie-breaket som ble avgjørende, for jeg ble veldig sliten i tredje sett. I double spilte jeg med Roy Henderson, GB. Vi vant lett over to japanere i første match, men tapte mot italienerne Argentini/Monaco 6/2-7/5. Disse to kom forøvrig helt til finalen hvor de måtte se seg slått av Peter Pokorny/Peter Kruck, Østerrike.

 Som taper i første kamp fikk jeg delta i Consolationturneringen og ble seedet som nr 3. Jeg slo først to tyskere, og i semifinalen mot australieren Gordon Waygood hadde jeg hellet med meg. Istedenfor et avgjørende tredjesett ble det spilt et supertiebreak. Gordon ledet her 9/7 og hadde to matchballer, så vant jeg fire poeng på rad og kunne på V.M.s siste dag spille finale mot polakkenes ener, Zygmot Cwiakala. Her ble det også supertiebreak,men denne gangen vant jeg de åtte første poengene og til slutt 10/2.

Jeg fikk virkelig "kjørt meg" skikkelig her nede. Spilte i løpet av VM ialt 16 kamper.

Formen og treffet var faktisk bedre på slutten av den andre uka enn helt i begynnelsen. Både sportslig og sosialt var dette et meget vellykket arrangement.

Sverre Worren

 


(Klikk på et bilde for en større versjon)

H65 med Lars Jahnsen, Jon Paldan og Kjell Worren sammen med det nederlandske laget.

Det norske laget i 70+: Sverre Worren og Per Wright

Flott seier for Per Wright da han slo sveitsernes toer i tre sett.

Tap i tre sett mot Clive Hutchins (seedet 9) på centercourten. Tapet medførte at Sverre kunne delta i trøsteturneringen.

Seier for Sverre Worren over Kai Sollin i single.

Norge slo Sverige i kampen om 11. plass, riktignok fikk Norge w.o. i doublen. Svenskene måtte rekke flyet.

Det ble lett match mot vertslandet Tyrkia.

Per Wright får krampe mot slutten av kampen mot Nederland. En nederlender kommer med en stol slik at han kan "sitte ut" kampen.

Seier i for Sverre Worren over Polens ener i Consolationfinalen.

1. premie, Consolation.

Inger Myrvold, Nelly Jacobsen, Pat Torsvik, Bjørg Jonassen, Jon Paldan og svenskenes Cay Sollin.

Det ble tap for Australia for vårt damer 60-lag.

Seier over Irland for våre damer i 60-klassen.

Felles damefrokost 16/10 i anledning Pat Torsviks fødselsdag.

Norges Lag.

Laget i 60+ som slo India.

Representanter fra Norges lag samlet "over gjerdet".

Lagbilde mot Polen med Tjomsland og Haugerud.
 

© 2021 Norske Tennisveteraner    Nedre Høn terrasse 3, 1384  Asker    Sekretær: Elin Nilssen    E-post: elin@norsketennisveteraner.no

Personvernerklæring