Fotoalbum
 

Norske Tennisveteraner
Nedre Høn terrasse 3
1384  Asker
Sekretær: Elin Nilssen
E-post: elin@norsketennisveteraner.no
 

NTF TOURNAMENT SOFTWARE

 

MEDLEMSREGISTER 

TERMINLISTEN

18.-20. juni
Midnight Sun Cup, Bodø - avlyst
25.-27. juni Nesøya - avlyst
30. juni-4. juli Stavern SommerCup
13.-15. aug
Prinsdal - flyttet fra april/mai
20.-29. aug
NM ute, Larvik og Stavern
29. aug-11. sep
VM Seniors (50-55-60+)
3.-5. sep
Trøndersk Veterantreff
11.-25. sep
Mallorca-tur og turnering
24.-26. sep NTV-Cup, Nesodden
2.-3. okt
Doubleturnering i Drøbak
15.-17. okt VBTK, double
22.-24. okt
LST HøstCup, Stavern
29. okt-2. nov NM inne OTA
5.-7. nov
Nordisk Mesterskap, SALK Stockholm
12.-14. nov Hemingdoublen
17.-21. nov Arktisk Lys, Tromsø
 
Fotoalbum
VM for Young Seniors


gikk i Miami fra 21.-26. oktober. Vi stilte med ett lag: H40. Her kommer rapporten og bilder. 
27.10.2018
 

Young Seniors M40, Miami Beach Tennis Centre, 21-26 oktober

Det var tre spente tennisspillere fra Norge som ankom Miami med den hensikt å markere seg i VM veteraner for herrer 40+. Karl Henrik Bredvold (1), Marcus Andresen (2) og Marius Lunde (3) representerte det norske laget, alle tidligere Nordstrandsspillere over flere tiår. Spillerne har erfaringer fra tidligere lagturneringer, både NM lag (norgesmestere tre ganger) og deltakelse i Europacupen for lag ved flere anledninger.

Det var 20 land fra hele verden (med unntak av Asia/Australia) representert i mesterskapet. Alle disse lagene ble delt inn i fire grupper med tre lag, og to grupper med fire lag. Norge ble trukket inn i en firergruppe sammen med seedete USA, samt Mexico og Latvia. Hver lagkamp består av to singler og en doublekamp. Det er andresingle som spilles først, deretter førstesingle, og til slutt double. Alle kampene ble spilt med fulle sett med tie break på 6/6 i alle sett. Alle kampene ble spilt på grønn grus, noe Norges lag i grunn trivdes god med selv om det var liten en  overgang fra hardcourten inne i Norge. Det er tross alt ikke så alfor lenge siden grussesongen ble avsluttet.

21.oktober / dag 1: Latvia

Åpningskampen mot Latvia ble svært krevende og spennende. Kampen varte sammenlagt i nesten 8 timer. Det var Marcus og Marius som representerte Norge i denne kampen. Karl Henrik var fortsatt preget av forkjølelse og stod over denne lagkampen. Det var nok fornuftig ettersom temparaturen var over 30 grader og det var høy luftfuktighet. Marius spilte første kamp og tapte 6/1-7/6. Starten på kampen var så som så, men utover i andre sett begynte forehanden å sitte, og denne sammen med plutselige velplasserte drop shots fikk kampen til å svinge i Norges favør. Begge spillerne kjempet intenst og tappet hverandre for krefter. Etter mer enn et par timers spilletid vant dessverre Latvia et jevnt tie break. Nå var det Marcus sin tur på førstesingle. Han startet svakt med mange feilslag i første sett, og det be tap med 6/1, men så våknet Marcus til og leverte et ekstremt solid andresett og tredjesett der det luktet svidd av servene og de knallharde grunnslagene. Den latviske spilleren klarte rett og slett ikke å holde følge med det høye tempoet i spillet til Marcus. Begge de siste settene var forholdsvis jevne, men det var Marcus som kunne kontrollere inn i begge settene og 6/4 i siste sett. Dermed stod det 1-1 i lagkampen og alt skulle avgjøres med doublen. Marius/Marcus  spilte en svært solid double mot to uthvilte, høye og sterke latviske «doubleeksperter». Norge vant begge settene som ble spilt i kampen og kunne feire en strålende seier over et godt latvisk lag som senere skulle ende  høyt på den endelige resultatlisten.

22. oktober / dag 2: USA

Som forventet ble det knalltøft mot et heltent amerikansk lag. Denne dagen skulle Karl Henrk Bredvold i aksjon på førstesingle og Marcus i aksjon på andresingle. Marcus startet sin kamp i et forrykende tempo mot en amerikansk spiller som knapt har tapt en eneste kamp på ITF sirkuset. Marcus leverte noen bomber av server, og ellers et voldsomt trykk i grunnslagene. Amerikaneren måtte fokusere på holde egen serve, og forsøke å holde ballen i spill lenge nok til at Marcus gjorde feil. Kampen vippet frem og tilbake, men amerikaneren kunne til slutt strekke hendene i været etter en tøf 7/6-6/3 seier. På førstesingle ble det tøft for Karl Henrik som også møtte en svært god, offensiv og hardslående amerikaner. Amerikaneren hadde god kontroll gjennom kampen og kontrollerte den inn til 6/1-6/2. Karl Henrik var nok ikke helt i toppform, men trengte en gjennomføring før de neste viktige kampene. Doublen ble en forholdsvis grei affære for amerikanerene over Karl Henrik og Marius. Nå var i alle fall alle de norske spillerne fått en god gjennommkjøring før resten av mesterskapet.

23. oktoer / dag 3: Mexico

Dette er skjebnekampen for Norge i puljen. USA var ubeseiret i alle sine kamper i puljen, mens Norge trengte en seier over Mexico for å beholde den imponerende andreplassen i puljen. Latvia hadde nemlig beseiret Mexico, og med norsk seier i denne kampen ville Norge sikre andreplassen i puljen og dermed kjempe om posisjonene 7 til 12 i mesterskapet. Det var Marcus som var først ut mot en meksikaner som servet sterkt og som spilte mye slice og chip & charge. Marcus fortsatte å levere sterke servegames med sin blytunge kick-serve, men måtte dessverre se seg brutt en gang i hvert sett. Denne meksikaneren hadde ikke spilt tidligere i mesterskapet og var således fullstendig uthvilt og sulten på seier. Så var det Karl Henrik sin tur på førstesingle. Kampen inneholdt mange lange baller og lange, jevne games. Meksikaneren var en «counter puncher» og likte når tempoet ble skrudd opp, men ble fullstendig nøytralisert og relativt ufarlig når tempoet ble lavt. Og Karl Henrik spilte med ekstrem sikkerhet med sporadiske rene vinnere fra både forehand og backhand når muligheten bød seg. Karl Henrik van første sett 6/4, men tapte andre sett 3/6. Etter en ti minutters pause før oppstart av tredjesett hadde Klar Henrik tydeig bestemt seg for ikke å la muligheten gå fra seg, og ga ikke bort noen games i tredje sett, her må feilprosenten ha vært bortimot 0%. Kampen var krevende og varte i over 2.5 timer. Med 1-1 i kamper etter singlene skule lagkampen nok en gang avgjøres med double. Marius og Marcus møtte et sterkt doublepar fra Mexico som servet hardt og med høy førsteserveprosent. Selv om Marcus og Marius spilte bra ble det tap i to sett. Dermed vant USA puljen med tre seire, og det var tre lag med samme poeng på delt andreplass; Latvia, Mexico og Norge. Basert på sett- og gameforskjell skulle tabellen også ende i denne rekkefølgen, Norge på en litt uheldig fjerdeplass, og dermed spill om 13-20 plass. Mexico, som endte på tredjeplass i gruppen, skulle også kjempe om de samme plasseringene.

24. oktober / dag 4: Irland

Du verden, kroppene værker etter tre dager med intensiv tennis i over 30 trykkende varmegrader. Denne dagen er det Karl Henrik og Marius som skal i aksjon mot et irsk lag som vanligivis spiller på vesentlig raskere underlag en grønn grus. Marius spiller solid i sin kamp mot en irsk spiller som spiller forholdsvis flatt og som stormer på nett så snart muligheten byr seg. I denne kampen trykker Marius til skikkelig med forehanden sin og styrer spillet i stor grad. Han har overtaket gjennom hele kampen og vinner lett i to sett med kun tap av fem games. Karl Henrik er neste mann ut mot den irske ener. Karl Henrik spiller veldig sikkert, leverer noen gode passeringsslag ved behov, og har god kontroll på kampen. Resultatet blir 6/2-6/0, og Norge har slått Irland forholdsvis enkelt. Selv om den var betydningsløs så ble doublekampen også spilt. Denne vant Marius og Marcus enkelt. Stemningen i laget var svært god etter seieren, og alle spillerne følte at de har levert godt spill og god innsats. Dette skulle vi ta med oss til neste kamp mot selveste Storbritania.

25. oktober / dag 5: Storbritania

Marcus var tydelig på at Storbritania skulle vi slå. Marius og Karl Henrik var noe mer skeptiske om det var mulig, men alle var enige om at vi skulle gjøre et forsøk. Storbritania hadde et godt lag med en sterk venstrehendt ener som tidligere i turneringen holdt på å slå den argentiske eneren, som var virkelig god. Den andre britiske spilleren var en stor venstrehendt spiller som hadde en god serve og om angrep nettet så raskt muligheten skulle dukke opp. Det var Marcus på andresingle som skulle først i aksjon. Marcus var heltent og spilte bra i første sett, men måtte seg seg slått med 6/4. Marcus kjempet seg tilbake med enda hardere server i tillegg til sikre og tunge grunnslag. Spesielt backhanden til Marcus fungerte vedlig godt. Marcus dro i land de neste to settene med 6/4 og 6/4 og kunne rope «YES, GO TEAM NORWAY» med voldsom kraft utover anlegget. Karl Henrik var nestemann ut. Han trodde vel egentlig ikke helt han kunne vinne denne kampen, men spilte en ball av gangen. Og de spilte han bra. Karl Henrik løp superraskt over hele banen for å løpe opp den svært spreke forehanden til briten. Kampen var veldig jevn, men Karl Henrik klarte akkurat å vinne første sett 7/5. I andre sett spilte briten seg opp med sikrere spill og ventet i større grad på å smelle til med kjempeforehanden sin til sjansen bød seg. Karl Henrik lå bak i hele settet, men gjorde etterhvert om på sin strategi også. Karl Henrik brukte backhanslicen sin som våpen og rushet mot nett så snart sjansen bød seg. Det ble et lang og jevnt sett som Karl Henrik til slutt vant med 7/5. Wow, Norge hadde slått Storbritania 3-0 etter at Storbritania trakk seg fra doublen!! Det var mange som ble imponert over Norge sin seier over Storbritania, og det ble mye prat rundt det.

26. oktober / dag 6: Sverige

Etter seieren over Storbritania, og kamper hver av de fem siste dagene, var de norske spillerne utslitt, både fysisk og mentalt. Den siste kampen som skulle spilles var mot Sverige om 13 / 14 plassen. Sverige hadde et jevnt og godt lag, men var uheldige med trekningen og kom i gruppe med Nederland og India. Nederland hadde to tidligere topp 100 spillere på laget og endte opp på tredjeplass i turneringen. Det var Marcus og Marius som skulle representere Norge i denne kampen. Marius startet sin andresingle med tungt grunnlinjespill, og svensken måtte løpe mye fra side til side. Men svensken var solid og stod i mot mye av presset. Mange av ballvekslingene hadde svært høy kvalitet, men Marius måtte til slutt se seg slått med 6/2-6/3. Marcus skulle så ut mot svenskenes ener som tidligere hadde vært ranket høyt i Sverige som junior. Svensken startet godt og vant første settet med 6/2. Så kom Marcus tilbake med voldsomt trykk og tok ledelsen 3-0 i andre sett. Så vippet mange påfølgende games i svenskens favør, og svensken kunne dra i land det andre settet med 6/3. Det var mange games i det andre settet med gameballer i begge retninger, og Marcus var uheldig som ikke klarte å vinne noen av disse. Vel, tap med 2-0 til Sverige var en liten nedtur, men likevel greit nok. Særlig med tanke på at det norske laget hadde spilt lagkamp hver dag de foregående fem dagene med tre spillere, mens svenskene hadde hatt en dag fri og kunne veksle mellom fire spillere.

Totalt sett leverte Norge en god turnering med seire mot Latvia, Irland og Storbritania, og tap mot USA, Mexico og Sverige. Spillerne er knallfornøyde både med egen og lagets innsats, og det ga mersmak å delta i slike turneringer. Det var totalt 20 nasjoner med i turneringen. Det var Spania og Frankrike som møttes i finalen. Begge landene satser hardt på vinne turneringen, og spillerne deres spiller fortsatt tennis på heltid, og livnærer seg på å spille lagkamper i Tyskland, Frankrike og annet turneringsspill. Hadde de spilt på ATP-touren antar vi at de beste spillerne fortsatt hadde vært rundt 200-300 i verden.

Endelig resulatliste:

  1. Spania
  2. Frankrike
  3. Nederland
  4. Tyskland
  5. USA
  6. Danmark
  7. Argentina
  8. Estland

9/10. India, Chile

11. Sør Afrika

12. Latvia

13. Sverige

14. Norge

15. Storbritania

16. Mexico

17. Canada

18. Costa Rica

19. Tyrkia

20. Irland

Link til alle resultater og kamper: http://itfseniors.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=2ED5AE3C-69E3-4EA0-984B-F8F22BBEFD4E


(Klikk på et bilde for en større versjon)
 

© 2021 Norske Tennisveteraner    Nedre Høn terrasse 3, 1384  Asker    Sekretær: Elin Nilssen    E-post: elin@norsketennisveteraner.no

Personvernerklæring