Nyheter
 

Norske Tennisveteraner
Nedre Høn terrasse 3
1384  Asker
Sekretær: Elin Nilssen
E-post: elin@norsketennisveteraner.no
 

NTF TOURNAMENT SOFTWARE

 

MEDLEMSREGISTER 

TERMINLISTEN

1.-3. mars NTV-Cup, Nesodden
14.-19. mars NM inne OTA
19. mars
Generalforsamling, OTA
3.-5. mai
Prinsdal, singleturnering
10.-12. mai Stabekk
31. mai-2. juni
Hankø - tennis og jazz
7.-10. juni
Pinseturneringen, Drøbak
19.-23. juni
Midnight Sun Cup, Bodø
3.-7. juli
LST SommerCup, Stavern
4.-10. aug VM for lag Seniors
11.-17. aug
VM Seniors, individuelt
16.-22. aug NM ute, Asker
23.-25. aug
Trøndersk Veterantreff
14.-28. sep Utenlandstur 2019
4.-6. okt
Nordisk Mesterskap, Helsinki
19.-20. okt
Doubleturnering, Drøbak
25.-27. okt
LST HøstCup, Stavern
8.-10. nov Hemingdoublen
15.-17. nov Arktisk Lys, Tromsø
21.-24. nov ITF Oslo
29. nov-1. des
Nordstrand, singleturnering
 
Nyheter
Rapport fra Veteran-turnering ved Balatonsjøens bredd

"Oldisene" fra Norberg har vært en tennistur i Ungarn og spilt turnering ved Balatonsjøens bredd 29 august til 6 september. Denne rapporten fra Pål Arneberg vil forhåpentligvis motivere andre til å reise ut og konkurrere.28.09.2010
 

Ungarn er et vakkert land, lite fattigdom å se, men for oss oljesjeiker er det billig, og vinen er god. Turneringshotellet Helikon har fine rom med utsikt over den vakre sjøen som er den største i Mellom-Europa, med fullt opp av seilbåter. Maten på hotellet var helt grei, men sånn den må bli når flere hundre spiser samtidig. Men det det var nok av muligheter for å spise godt i den lille feriebyen der turneringen går hvert år.

Turneringen er en kategori 2 ITF-turnering, med mange gode og høyt rangerte spillere, slik at man har alle muligheter til å få testet sine ferdigheter. Til eksempel ble 70 års-klassen vunnet av nr 1 i verden Pokorny. Min Brasilianske venn og kollega Hamilton Bellini, som noen tennisvenner kanskje husker fra Norberg i 1970 årene hadde tatt den lange turen fra Sao Paulo for å delta i sin første veteranturnering. Han ble absolutt hekta. Han røk ut i første runde etter en hard fight mot en rumensk tennistrener som gikk helt til semifinale. Arne Nygaard møtte en meget sikker spiller i 1.runde og måtte gi tapt. Jeg kom meg gjennom 1. men møtte en bedre spiller fra Tsjekkia i 2. runde, som trøstet meg ved å gå helt til topps.

I double tapte Bellini og jeg en jevn semifinale, der vi kjempet om retten til å bli knust av ovennevnte Pokorny og makker. Jeg spilte ogå double med Arne Nygaard, ettersom man kunne delta i 3 klasser totalt.

Vi tapte også i en jevn semifinale.

Doublene ute (også EM) er arrangert etter et mønster som vi absolutt burde vurdere å innføre ved veteranturneringer her hjemme. Klasseinndelingen går på sammenlagt alder. Det gjør det mye lettere å finne makker. Med Arne spilte jeg i klassen 150 år+, og med Bellini i 140+, slik at jeg aldri risikerte å møte meg selv i døren. Jeg tror systemet med sammenlagt alder ville øke deltagelsen og dermed gleden.

Været pleier å være varmt og solrikt i Ungarn i september, men i år hadde værgudene vrangsiden ut de første dagene, slik at det ble press mot slutten, og enkelte finaler måtte spilles på mandagen. Det var mye fin tennis å se; en finale i damedouble var et fyrverkeri av tennistekniske lekkerbiskner. Et Australsk par med en verdensener nedkjempet et Portogisik par i 3 set.

Men Ungarn er mer enn tennis. Noen badedager på Jugendhotellet Geller i Budapest med vanngymnastikk før frokost, og med sightseeing på elv, museum og gatelangs kan anbefales. Budapest har mye å vise frem og er ikke lenger unna enn Tromsø.

Hilsen Pål Arneberg

460_90_10520101326171_7.jpg
 

© 2019 Norske Tennisveteraner    Nedre Høn terrasse 3, 1384  Asker    Sekretær: Elin Nilssen    E-post: elin@norsketennisveteraner.no
Webdesign og webteknikk av Beatlock